Kan ik jou helpen?

Je hebt vast al gepraat met je vader of moeder, met je vrienden, je oma of juf over wat jou dwars zit. Vaak kun je het ook zelf wel oplossen. Maar soms lukt dat niet helemaal. En soms weten jouw ouders ook niet meer zo goed hoe ze je kunnen helpen. Dan is het goed om te weten dat er zoiets als kindertherapie is. Kinder-/Jeugdtherapeuten helpen je om een oplossing voor jouw probleem te vinden. Zodat jij je weer beter kunt voelen.
Mijn naam is Jeanette van Groeningen en ik ben zo’n kinder-/Jeugdtherapeut. Bij mij kun je elke week een uurtje komen spelen, tekenen, schrijven, knutselen, schilderen, boksen, vechten, spelletjes doen, naar verhalen luisteren,je verhaal vertellen, lekker niksen en nog veel meer. Het maakt eigenlijk niet uit wat. En ik probeer om zo goed mogelijk te begrijpen wat je probleem precies is. Dus stel ik soms vragen en dan praten we wat.
Oudere kinderen praten vaak liever dan dat ze spelen. Dat kan ook. En als je dan weet wat er aan de hand is, dan gaan we samen bedenken wat je er aan kunt doen. Daarbij help ik je. Om te zorgen dat ik niets hoef op te schrijven, neem ik soms ons gesprek op, maar daar merk je weinig van. Die opname is privé, dus ik laat geen beelden zien aan je ouders, juf of vrienden. Ook wat we doen of zeggen tijdens onze gesprekken is privé. Daarom spreek ik altijd met jou af, wat ik je vader of moeder wel of niet over jou mag vertellen.

Reacties zijn gesloten.